oil painting 74060 1280

Breugel een Vlaamse Meester is met internationaal allure. De man was visionair, zijn thema’s zijn nog steeds actueel.

 

 

 

Daguitstap

‘Bruegelen in Brussel’

Datum: Donderdag 26 september 2019

In sommige kringen wordt Pieter Bruegel de Oude snuivend omschreven als ‘de schilder van de oude Flaminganten’. De succesvolle overzichtstentoonstelling in Wenen eerder dit jaar, bewees dat Breugel een Vlaamse Meester is met internationaal allure. De man was visionair, zijn thema’s zijn nog steeds actueel.

Brussel, waar hij zijn laatste, maar meest productieve jaren doorbracht, inspireerde hem tot absolute meesterwerken, zoals ‘Winterlandschap met Schaatsers’, ‘Volksknip’ en ‘Boerenbruiloft’.

In 2019 brengt ook Brussel een eresaluut aan de meester. In het majestueuze Dynastiegebouw op de Kunstberg, werd een indrukwekkende multimediale expo op poten gezet: ‘Beyond Breugel’. Blikvanger is de 360 graden projectie, die je onderdompelt in de wereld van Bruegel. Je wandelt als het ware tussen het leger van Dulle Griet, je dobbert mee op een schip aan de voet van de toren van Babel en je maakt kennis met de unieke personages uit ’s mans rijke fantasiewereld.

Programma:

Deelnameprijs: € 55, 00 zonder dranken tijdens de lunch)

Overschrijven, voor 22 september, op rekeningnummer: BE73 0682 0127 8360

Inschrijven, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact de dag zelf: Martien Bode 0485 50 83 60