logo Passie voor je BuurtWe nodigen onze lokale afdelingen uit om een ‘Passie voor je buur(t)’-Café te organiseren. Zo'n Café vervangt de regionale vergaderingen uit het verleden.

In een ‘Passie voor je buur(t)’-Café geven we voorrang aan het uitwerken van activiteiten en projecten. Praktische beslommeringen zijn in dat opzicht secundair.

Alle bestuursleden van afdelingen zijn welkom. In die zin sluit het Café aan bij onze wens om afdelingen aan te moedigen om ook over de grenzen van de regio's heen samen te werken.

We prikken samen een moment waarop het Café kan doorgaan. Wij zorgen er ookvoor dat de andere afdelingen van deze activiteit op de hoogte worden gebracht.

U kan er als afdeling voor kiezen om een buurtwerking uit te nodigen voor het Café om samen uit te pluizen welke activiteit een bijdrage kan leveren in de buurt. Of u kan er voor kiezen om een vergadering in te roepen rond een centraal thema waar uw afdeling een bijzondere interesse in heeft.

Andere afdelingen kunnen mee inspireren én geïnspireerd worden. Samenwerkingsverbanden tussen afdelingen en met externe organisaties worden aangemoedigd. Succesvolle activiteiten kunnen nadien ook doorreizen naar andere afdelingen.

Het eerste Café ging door op zondag 5 maart 2017 om 11u te Lokeren, in café ‘De Standaard’ (Oude Heerweg 34).

 

Dinsdag 30 mei 2017: tweede Café!

Wilt u deelnemen aan onze werkgroep, waarin we op zoek gaan naar hoe we zo goed mogelijk activiteiten kunnen organiseren in het kader van onze projectwerking 'Passie voor je buur(t)'? Laat het ons zeker weten!

In 2016 is het Rodenbachfonds van start gegaan met een nieuwe beleidslijn. ‘Passie voor je buur(t)’, daar passen voortaan al onze activiteiten onder.

Omdat we voortdurend de vinger aan de pols willen houden, heeft ons ‘Passie voor je buur(t)’-café’ zijn deuren geopend. Iedereen is welkom om tijdens een informele babbel te vertellen welke activiteiten ze graag gerealiseerd zien in hun wijk, gemeente, stad. En op welke manier ze daar zelf een steentje kunnen toe bijdragen.

Het eerste ‘Passie voor je buur(t)’-café vond plaats in Lokeren, met dank aan Reinoud D’Haese, voorzitter van de Vlaamse Cultuurkring Lokeren. Het concept slaat aan, maar moet verder uitgewerkt worden in een werkgroep. Wie heeft zin om mee zijn schouders te zetten onder dit project? En om vervolgens een Passie voor je buur(t)-café te organiseren in zijn regio?

We kijken uit naar je positieve reactie, via tel. 09/223.77.42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De locatie wordt in onderling overleg bepaald.