Activiteiten

voordracht over Syrische vluchtelingenkampen in Libanon door Ria Anyca
Seniorenacademie Gent

Locatie DE CRYPTE VAN ‘EETCAFÉ UILENSPIEGEL’ - KORTE KRUISSTRAAT 3 - 9000 GENT

Woensdag 18 Oktober 2017, 14:30 - 17:00

Contact tel. 09/223 77 42 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië zijn miljoenen mensen op de vlucht voor het bloedige en nietsontziende conflict. Een einde aan het extreme geweld is nog lang niet in zicht.

Terwijl het conflict in Syrië – dat nu al vijf jaar duurt en wordt omschreven als de ergste humanitaire crisis van onze tijd – onverminderd aanhoudt, zoeken miljoenen mensen hun toevlucht in kampen buiten Syrië. De meesten leven in de Bekaavallei in Libanon, een land waar een vijfde van de inwones nu uit Syrische vluchtelingen bestaat.

We krijgen een zeldzame blik achter de schermen van de vluchtelingenkampen. Samen met een jonge fotograaf en in het kielzog van een ngo trok journaliste Ria Anyca van kamp naar kamp. Ze zag er kinderen die verkeerden in acute, medische nood en volwassenen die hun leven met de moed der wanhoop probeerden verder te zetten. Ze luisterde er naar de pakkende verhalen van de mensen zelf, die haar uit eerste hand vertelden over wat ze hadden moeten doorstaan. Het zijn verhalen van angst en ontreddering, maar vooral ook van hoop op een betere toekomst...

Een niet te missen voordracht over haar boek ‘Houb houb, yellah! - Op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon'.

boek Ria Anyca

toegang: 5 euro