logo Passie voor je BuurtIeder jaar voorzien we een 'Passie voor je buur(t)'-prijs voor een persoon of organisatie, extern aan onze vereniging, die zich op een bijzondere manier inzet voor de buurt. Die prijs wordt uitgereikt op onze voorjaarsontmoeting, in 2018 op zaterdag 3 februari. Bezorg ons uw kandidatuur vóór 14 januari 2018. Klik hier voor het reglement!

Edegem1Op dinsdag 26 september organiseerden we een uitstap naar Edegem. Zowel de Garden Citywijk als Fort 5 kon de deelnemers uitermate bekoren. Een korte terugblik!

Europalia Flores eastern Indonesia 19th century wood and beads Museum Nasional Indonesia Photo by Arkadius 2016Van 10 oktober tot 21 januari zoomt het tweejaarlijks festival Europalia in op de traditionele en hedendaagse cultuur van Indonesië. In een prestigieuze tentoonstelling ontdekt u de pracht van de eeuwenoude voorouderrituelen aan de hand van archeologische en etnografische schatten, hedendaagse creaties en archiefbeelden. Klik hier voor meer info!

Hof ten Dormaal 003Op donderdag 21 september trokken we naar Haacht voor een bezoek aan de ecologische hoevebrouwerij ‘Hof ten Dormaal’, die bier maakt met louter producten van de eigen teelt. Natuurlijk werden er ook enkele biertjes geproefd…

Sven Gatz bibliotheekMinister van Cultuur Sven Gatz tekende vandaag als eerste het bibcharter. De campagne is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie vzw, BoekenOverleg, IBBY Vlaanderen en de vijf cultuurfondsen (waaronder het Rodenbachfonds). Vind je het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur ook na 2018 blijft investeren in de bib? Registreer je nu om op de hoogte te blijven, help ambassadeurs zoeken en teken vanaf 25 januari 2018 het bibcharter. Klik hier voor meer info!