herent 006Onze medewerker citeerde afgelopen zaterdag allerlei weetjes uit het boek, dat we in 2006 hebben uitgegeven, tijdens de activiteit ‘Met gouden lepeltjes: gedichten maken en zoeken; recepten en uitdrukkingen vinden over lekker eten'.

Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert ‘De Wereld is Klein’ zo’n activiteit, telkens met een ander thema. Voorzitster Lieve Devijver roept de leden en sympathisanten op vooraf bijdragen te bezorgen. Georges maakt er een mooie brochure van.

Heel wat verhalen en gedichten werden voorgelezen. Carine Vande Plas, bekende kok en culinair publicist, zorgde niet alleen voor enkele leuke weetjes, maar ook voor zelfgemaakte peperkoek. Dat paste ideaal bij de rijstpap, die er ook werd geserveerd.

Stefaan Reynaert, medewerker bij het Rodenbachfonds, was ook van de partij en had voor de gelegenheid ons boek Ondeugend Lekker!, “een boek vol sensuele personages, hartverwarmende anekdotes, duivelse ingrediënten, passionele zonden en exotische kruiden”, van onder het stof gehaald.

Het boek bevat heel wat verhalen van creatieve Vlamingen, die een persoonlijk voorval vertellen waarbij ze voedsel of drank gebruikt of misbruikt hebben voor iets anders dan gewoon om de maag te vullen. Ook heel wat “ondeugende weetjes” over ingrediënten zoals rozemarijn, chocolade, knoflook, peterselie, enz.

Het verhaal over de gember werd voor het laatst gehouden, nadat iedereen van de gemberthee had geproefd… “Iemand die niet meer in de fleur van zijn leven is, moet regelmatig verse gember gebruiken. Alleen zo zou men in staat blijven liefde te geven en te krijgen zoals in zijn jonge jaren.” Met deze boodschap ging iedereen voldaan huiswaarts…

herent 010

herent 012

herent2

herent3

herent6

herent8

herent9