KONINGIN ELISABETHZAAL (Koningin Astridplein 26, Antwerpen)

TICKETS: 20% KORTING VOOR STOELEN IN TOPRANG EN RANG 1
(te bestellen via www.antwerpso.be met de promotiecode RBFKhalife of bij het Rodenbachfonds vóór 1 juni 2018)!

Met de Koningin Elisabethzaal heeft eind vorig jaar een gloednieuw cultuurbaken de deuren geopend in het hart van Antwerpen, vlakbij station Antwerpen-Centraal. Deze klassieke concertzaal met een superieure akoestiek is voortaan de residentie van het Antwerp Symphony Orchestra en dé hotspot voor klassieke orkestmuziek.

binnenkort nieuwe aanbiedingen!

.

 

BOZAR (Ravensteinstraat 23, Brussel)

Voordelig naar enkele matineeconcerten, uitgevoerd door het Nationaal Orkest van België (NOB): 20 euro i.p.v. 38 euro (categorie 2, soms categorie 1), administratie- en reservatiekosten inbegrepen!

Reserveer uw tickets via tel. 09/223.77.42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Inschrijving definitief na betaling op BE73 0682 0127 8360 van Rodenbachfonds vzw.

Lokale afdelingen van het Rodenbachfonds kunnen de concerten opnemen in hun programmatie.

Op zondagnamiddag kunt u genieten van klassieke concerten. Het Paleis voor Schone Kunsten van de hand van architect Victo Horta is een art-deco pareltje. Vlij u neer in een comfortabele zetel van de prachtige Henry Le Boeuf zaal en geniet. Bozar ligt op 5 minuten stappen van het station Brussel-Centraal (Ravensteinstraat 23).

Zondag 9 december 2018 om 15u:

Hartmut Haenchen, leiding
Programma:
Johannes Brahms, Symfonie nr. 1 in c-mol, op. 68;
Anton Bruckner, Symfonie nr. 4, "Romantische".
Deadline bestelling en betaling: 5 november 2018

Zondag 27 januari 2019 om 15u:

Hugh Wolff, leiding
Hendrickje Van Kerckhove, sopraan
Eric-Emmanuel Schmitt, auteur-vertolker
Programma:
Ludwig van Beethoven, Toneelmuziek voor Egmont, op. 84;
Dmitri Sjostakovitsj, Symfonie nr. 5, op. 47.
Deadline bestelling en betaling: 21 december 2018

Zondag 3 februari 2019 om 15u:

Bertrand de Billy, leiding
Alexander Gavrylyuk, piano
Programma:
Bedřich Smetana, De Moldau (Mijn Vaderland);
Sergej Prokofjev, Concerto voor piano en orkest nr. 3, op. 26;
César Franck, Symfonie in d.
Deadline bestelling en betaling: 31 december 2018

Zondag 24 februari 2019 om 15u:

Constantinos Carydis, leiding – Martin Helmchen, piano – Stephen Waarts, viool – Marie-Elisabeth Hecker, cello
Programma:
Alfred Schnittke, Ritual;
Ludwig van Beethoven, Concerto voor piano, viool en cello, op. 56;
Ludwig van Beethoven, Coriolanus, Ouverture, op. 62;
Dmitri Sjostakovitsj, Symfonie nr. 9, op. 70.
Deadline bestelling en betaling: 21 januari 2019

Zondag 28 april 2019 om 15u:

Hugh Wolff, leiding – Elisabeth Kulmann, sopraan
Programma:
John Corigliano, Fantasia on an Ostinato;
Georges Bizet, Carmen (uittreksels: Prélude; Habanera ‘L’amour est un oiseau rebelle’; Seguidilla ‘Près des rAmparts de Séville’; Les tringles des sisters tintaient);
De vuurvogel, Igor Stravinski.
Deadline bestelling en betaling: 25 maart 2019

 

 

THEATER M (Oude Brusselsestraat 10, Mechelen)

Leden genieten 50% korting: 7 euro i.p.v. 14 euro! Reserveer uw tickets via tel. 09/223 77 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Inschrijving definitief na betaling op BE73 0682 0127 8360 van Rodenbachfonds vzw.

Theater M Lieven DebrauwerVrijdag 12 oktober 2018, vrijdag 19 oktober 2018, zaterdag 20 oktober 2018, zaterdag 27 oktober 2018 (om 20u30) en zondag 28 oktober 2018 (om 14u30)

 ‘Gaten’, een zwarte komedie over familiebanden in regie van Lieven Debrauwer (‘Confituur’, ‘Pauline en Paulette’, etc.). 

Bernard is dementerend. Elke maand komt zijn kleinzoon Kevin op bezoek. De sfeer tussen grootvader en kleinzoon is verre van optimaal. De beginnende dementie vreet gaten in Bernards geheugen. Wat is Bernard vergeten en wat verzwijgt hij doelbewust? Kevin graaft, stuurt en stuit op verborgen details.

Cast: Walter Smits en Ken Verdoodt

Regie: Lieven Debrauwer

Tekst: Yves De Lathauwer en Robin David

Deadline bestelling en betaling: vrijdag 5 oktober 2018

 

 

BOEK 'Wanneer we spreken over kolonisatie'

boek kolonisatie coverOp 23 november 2017 werd het boek ‘Wanneer we spreken over kolonisatie’ voorgesteld. Het is een bundeling essays van Donatien DIBWE dia Mwembu, Sindani KIANGU, Pamphile MABIALA MANTUBA-NGOMA, Jean-Marie MUTAMBA MAKOMBO en Jacob SABAKINU Kivilu.

Dit is het eerste Nederlandstalige boek dat in Vlaanderen verschijnt van Congolese historici, opgeleid en werkzaam in de Democratische Republiek Congo. Daarom zetten we met het Rodenbachfonds het 328 bladzijden tellende boek graag in de kijker. De publicatie wil het publiek confronteren met een verwaarloosd aspect van het huidige postkoloniale debat in Vlaanderen. De beschikbare Nederlandstalige koloniale geschiedenis is immers één die is geschreven door bijna alleen maar “witte Belgische mannen”.

Het boek is een initiatief van Lukas Verdijk en Vesna Faassen, die verbonden zijn aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Gent. Het kan voor 25 euro (incl. verzendingskosten) aangekocht worden via www.publiekeacties.org. Bij bestelling bij het Rodenbachfonds kost het boek u slechts 21 euro.

 

 

BOEK VAN UITGEVERIJ VRIJDAG EN HET ADVN

Bestel via tel. 09/223 77 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en krijg 10% korting, of 22,46 euro (+ gratis verzending):

cover onvoltooid VlaanderenOnvoltooid Vlaanderen. Van taalstrijd tot natievorming

Frank Seberechts (nawoord door Bart De Wever)

ADVN-onderzoeker Frank Seberechts schetst de geschiedenis van de Vlaamse natievorming. Van Hendrik Conscience en Jan Frans Willems over Frans Van Cauwelaert en Hugo Schiltz tot Nelly Maes en Bart De Wever. Seberechts brengt het moeizame maar succesvolle verhaal van de Vlaamse beweging om de Nederlandstaligen hun rechtmatige plaats te geven in België, eerst als taalgroep, later als volk met een eigen deelstaat.

Het boek werd op 3 mei 2017 voorgesteld aan de KU Leuven.

  

 

BOEKEN VAN LANNOO

Reserveer via deze link en krijg 10% korting op volgende boeken (+ gratis verzending):

Manu wijsheidWijsheid maakt je jonger

Het leven begint bij 50

Manu Adriaens

Diepzinnige inspiratiegids voor de mooiste helft van het leven

Sinds 1850 stijgt onze levensverwachting elk decennium met 2,5 jaar. Vijftigplussers van nu voelen zich jonger en willen volop genieten van het leven. Uit onderzoek blijkt trouwens dat men op de leeftijd van 60 jaar even gelukkig is als op de leeftijd van 18. Met zowel humor als ontroering laat Manu Adriaens zien dat het leven zoveel rijker wordt als je wat ouder bent. Hij heeft het dan ook niet over 'senioren', maar over 'plannenmakers', die hun tijd bewust invullen en bovenal 'genieten'.

 

Manu grootouderHet kleine grootouderboek

Ode aan oma en opa

Manu Adriaens

Een authentieke ode aan het grootouderschap

In dit boek vertelt Manu Adriaens op lichtvoetige toon hoe je als opa en oma een unieke bijdrage kunt leveren in de ontwikkeling van je kleinkinderen. Vanuit zijn persoonlijke ervaring en op basis van veel literatuur brengt hij de mooiste inzichten en tips samen. Tegelijk wijst hij op de valkuilen waarvoor je op je hoede moet zijn. Zijn belangrijkste boodschap luidt in elk geval: 'Beleef als opa en oma vooral plezier aan je rol. Benader het grootouderschap als een wild avontuur op latere leeftijd!'

 

 

BOEK ‘Houb houb, yellah! – Op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon'

12,5 euro (+ 2,5 euro verzendingskosten) i.p.v. 19,95 euro – te reserveren via tel. 09/223 77 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

boek Ria AnycaSinds het begin van de burgeroorlog in Syrië zijn miljoenen mensen op de vlucht voor het bloedige en nietsontziende conflict. Een einde aan het extreme geweld is nog lang niet in zicht.

Terwijl het conflict in Syrië – dat nu al vijf jaar duurt en wordt omschreven als de ergste humanitaire crisis van onze tijd – onverminderd aanhoudt, zoeken miljoenen mensen hun toevlucht in kampen buiten Syrië. De meesten leven in de Bekaavallei in Libanon, een land waar een vijfde van de inwoners nu uit Syrische vluchtelingen bestaat.

Het boek 'Houb houb, yellah!' (van 191 bladzijden, uitgegeven bij Witsand Uitgevers) biedt een zeldzame blik achter de schermen van de vluchtelingenkampen. Samen met een jonge fotograaf en in het kielzog van een ngo trok journaliste Ria Anyca van kamp naar kamp. Ze zag er kinderen die verkeerden in acute, medische nood en volwassenen die hun leven met de moed der wanhoop probeerden verder te zetten. Ze luisterde er naar de pakkende verhalen van de mensen zelf, die haar uit eerste hand vertelden over wat ze hadden moeten doorstaan. Het zijn verhalen van angst en ontreddering, maar vooral ook van hoop op een betere toekomst... 

  

 

BOEKEN VAN ‘ONS ERFDEEL’

‘Grens/Frontière 1713-2013’ n.a.v. 300ste verjaardag van Frans-Belgische Grens

> 15% korting (18 euro i.p.v. 21 euro)

‘Het (on)Verenigd Koninkrijk’ over het unieke politieke experiment in de Lage Landen, waarin België en Nederland één staat vormden

> 15% korting (25 euro i.p.v. 29 euro)

beide boeken: 25% korting (37,50 euro i.p.v. 50 euro)

Reserveer via 056/41 12 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met dezelfde vermelding ‘actie Rodenbachfonds’. Boeken worden gratis opgestuurd.

Klik hier voor meer info!

 

 

BOEK ‘Toen Vlaanderen even Spanje regeerde’

17,5 euro i.p.v. 22,5 euro (excl. verzendingskosten) – te reserveren via tel. 09/223 77 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kaft vlaanderenHet boek werd gepresenteerd op de Vlaamse Dag in Calpe door de vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje, de heer A. Hebbelinck en met een voorwoord van minister Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Vanaf de vijftiende eeuw steeg de belangstelling voor de Vlaamse kunst, vooral in Spanje. Onder de regering van Karel V en Filips II nam die interesse enorm toe en werd Spanje overspoeld door kunstenaars uit de Nederlanden. Maar niet alleen de kunstenaars zelf werden naar Spanje gehaald, ook kunstwerken verdwenen in massa via opgezette handelskanalen richting Toledo, Madrid, Sevilla... Wie grasduint in de Spaanse kunstgeschiedenis wordt overrompeld door Vlaamse en Nederlandse namen, kunstenaars die hun stempel drukten in de kathedralen, kloosters, kerken, paleizen en andere gebouwen in de belangrijkste Spaanse steden. Toen met Karel V ook de hele regering mee naar Spanje verhuisde en de keizer daar hoge politieke en religieuze posten uitdeelde aan zijn Vlaamse volgelingen, werd Spanje een korte periode geregeerd door Vlamingen. Wie zij waren en wat ze presteerden treffen we aan in dit naslagwerk.

De auteur Hugo Renaerts woont sedert 1980 in Spanje en was er werkzaam als journalist en redacteur. Van zijn hand verschenen een aantal boeken over de geschiedenis en de cultuur van Spanje, naast thrillers en vele toneelstukken.