KONINGIN ELISABETHZAAL (Koningin Astridplein 26, Antwerpen)

Voordelig naar enkele concerten: 20% korting!

Met de Koningin Elisabethzaal heeft eind vorig jaar een gloednieuw cultuurbaken de deuren geopend in het hart van Antwerpen, vlakbij station Antwerpen-Centraal. Deze klassieke concertzaal met een superieure akoestiek is voortaan de residentie van het Antwerp Symphony Orchestra en dé hotspot voor klassieke orkestmuziek.

binnenkort nieuwe aanbiedingen!

 

 

BOZAR (Ravensteinstraat 23, Brussel)

Voordelig naar enkele concerten: 20 euro i.p.v. 38 euro (categorie 2)! Reserveer uw tickets via tel. 09/223.77.42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Op zondagnamiddag kunt u genieten van klassieke concerten. Het gebouw van de hand van architect Victo Horta is een art-deco pareltje. Vlij u neer in een comfortabele zetel van de prachtige Henry Le Boeuf zaal en geniet. Bozar ligt op 5 minuten stappen van het station Brussel-Centraal.

zondag 17 december om 15u:

MarinHet wordt een blij weerzien voor Marin Alsop (leiding) en Lukáš Vondráček (piano), want de Tsjechische pianist won in 2016 de Koningin Elisabethwedstrijd met Alsop aan het hoofd van het BNO. Naast Rachmaninovs überromantische Tweede pianoconcerto horen we ook het werk dat John Adams speciaal voor de bevriende dirigent schreef.

programma:

Masquerade Anna Clyne
Lola Montez does the Spider Dance John Adams
Concerto voor piano en orkest nr. 2, op. 18 Sergej Rachmaninov
Symfonie nr. 2, op. 73 Johannes Brahms

 

duncan wardzondag 7 januari 2018 om 15u:

Het nieuwjaarsconcert van het Belgian National Orchestra is een uitstekende gelegenheid om een aantal swingende en dansbare werken op het programma te plaatsen. Uiteraard mogen de Weense walsen en polka’s van de Strauss-dynastie niet ontbreken.

Duncan Ward, leiding

Till Eulenspiegels lustige Streiche, op. 28, Richard Strauss
The Banks of Green Willow, George Butterworth
Dansen van Galanta, Zoltan Kodaly
Short Ride in a fast Machine, John Adams
3 Dansen (De verkochte bruid), Bedrich Smetana
Künstlerleben, op. 316, Johann Strauss (Jr)
Bahn Frei! Polka-schnell, op. 45, Eduard Strauss
Tritsch-Tratsch-Polka, op. 214, Johann Strauss (Jr)
An der schönen blauen Donau, op. 314 Johann Strauss (Jr)

Isserliszondag 28 januari 2018 om 15u:

Voor Haydns technisch uitdagende Tweede celloconcerto, een van de grote werken op het repertoire, hebben we de Engelse virtuoos Steven Isserlis te gast. Charles Ives stelt zich de grote levensvragen en van Richard Strauss horen we een van zijn bekendste melodieën, gemeengoed geworden door de film 2001: A Space Odyssey.

Hugh Wolff, leiding – Steven Isserlis, cello

The Unanswered Question Charles Ives
Concerto voor cello en orkest nr. 2, Hob.VIIb:2, Joseph Haydn
Also sprach Zarathustra, op. 30, Richard Strauss

Wolffzondag 25 februari 2018 om 15u:

De Amerikaans-Venezolaanse Gabriela Montero, bekend voor haar geniale improvisaties, soleert in Griegs Pianoconcerto, het enige dat hij schreef voor zijn lievelingsinstrument en ook zijn absolute ‘tophit’. Na de pauze volgt de eerste symfonie die Sjostakovitsj componeerde na de dood van vadertje Stalin.

Hugh Wolff, leiding – Gabriela Montero, piano

Nieuw werk
Concerto voor piano en orkest, op. 16, Edvard Grieg
Symfonie nr. 10, op. 93, Dmitri Sjostakovitsj

Queyraszondag 10 juni 2018 om 15u:

Jean-Guihen Queyras soleert in een exclusief Oost-Europees programma. De Russen geven present met Moesorgski’s ochtendgloren en Prokofjevs symfonische celloconcerto. De Tsjechen blijven niet achter met Janáčeks bruisende brassband en Smetana’s ode aan misschien wel de beroemdste rivier uit de muziekgeschiedenis.

Hugh Wolff, leiding – Jean-Guihen Queyras, cello

Symfonie nr. 38, KV 504, Wolfgang Amadeus Mozart
Concertante symfonie voor cello en orkest, op. 125, Sergej Prokofjev
Tromba Lontana, John Adams
Sinfonietta, Leoš Janaček

 

 

THEATER M (Oude Brusselsestraat 10, Mechelen)

Leden genieten 50% korting: 6 euro i.p.v. 12 euro (5 euro i.p.v. 10 euro wanneer >60 jaar; 4 euro i.p.v. 8 euro wanneer <26 jaar). Reserveer uw tickets via tel. 09/223 77 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

binnenkort nieuwe aanbiedingen!

 

 

THEATER ELCKERLYC (Frankrijklei 85-87, Antwerpen)

Geef de kortingscode ‘FONDS1617’ in bij reservering via www.elckerlyc.be en geniet 10% korting op volgende voorstellingen:

binnenkort nieuwe aanbiedingen

 

 

BOEK VAN UITGEVERIJ VRIJDAG EN HET ADVN

Bestel via tel. 09/223 77 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en krijg 10% korting, of 22,46 euro (+ gratis verzending):

cover onvoltooid VlaanderenOnvoltooid Vlaanderen. Van taalstrijd tot natievorming

Frank Seberechts (nawoord door Bart De Wever)

ADVN-onderzoeker Frank Seberechts schetst de geschiedenis van de Vlaamse natievorming. Van Hendrik Conscience en Jan Frans Willems over Frans Van Cauwelaert en Hugo Schiltz tot Nelly Maes en Bart De Wever. Seberechts brengt het moeizame maar succesvolle verhaal van de Vlaamse beweging om de Nederlandstaligen hun rechtmatige plaats te geven in België, eerst als taalgroep, later als volk met een eigen deelstaat.

Het boek werd op 3 mei 2017 voorgesteld aan de KU Leuven.

  

 

 

BOEKEN VAN LANNOO

Reserveer via deze link en krijg 10% korting op volgende boeken (+ gratis verzending):

Manu wijsheidWijsheid maakt je jonger

Het leven begint bij 50

Manu Adriaens

Diepzinnige inspiratiegids voor de mooiste helft van het leven

Sinds 1850 stijgt onze levensverwachting elk decennium met 2,5 jaar. Vijftigplussers van nu voelen zich jonger en willen volop genieten van het leven. Uit onderzoek blijkt trouwens dat men op de leeftijd van 60 jaar even gelukkig is als op de leeftijd van 18. Met zowel humor als ontroering laat Manu Adriaens zien dat het leven zoveel rijker wordt als je wat ouder bent. Hij heeft het dan ook niet over 'senioren', maar over 'plannenmakers', die hun tijd bewust invullen en bovenal 'genieten'.

 

Manu grootouderHet kleine grootouderboek

Ode aan oma en opa

Manu Adriaens

Een authentieke ode aan het grootouderschap

In dit boek vertelt Manu Adriaens op lichtvoetige toon hoe je als opa en oma een unieke bijdrage kunt leveren in de ontwikkeling van je kleinkinderen. Vanuit zijn persoonlijke ervaring en op basis van veel literatuur brengt hij de mooiste inzichten en tips samen. Tegelijk wijst hij op de valkuilen waarvoor je op je hoede moet zijn. Zijn belangrijkste boodschap luidt in elk geval: 'Beleef als opa en oma vooral plezier aan je rol. Benader het grootouderschap als een wild avontuur op latere leeftijd!'

 

 

BOEK ‘Houb houb, yellah! – Op zoek naar de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon' van RIA ANYCA

12,5 euro (+ 2,5 euro verzendingskosten) i.p.v. 19,95 euro – te reserveren via tel. 09/223 77 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

boek Ria AnycaSinds het begin van de burgeroorlog in Syrië zijn miljoenen mensen op de vlucht voor het bloedige en nietsontziende conflict. Een einde aan het extreme geweld is nog lang niet in zicht.

Terwijl het conflict in Syrië – dat nu al vijf jaar duurt en wordt omschreven als de ergste humanitaire crisis van onze tijd – onverminderd aanhoudt, zoeken miljoenen mensen hun toevlucht in kampen buiten Syrië. De meesten leven in de Bekaavallei in Libanon, een land waar een vijfde van de inwoners nu uit Syrische vluchtelingen bestaat.

Het boek 'Houb houb, yellah!' (van 191 bladzijden, uitgegeven bij Witsand Uitgevers) biedt een zeldzame blik achter de schermen van de vluchtelingenkampen. Samen met een jonge fotograaf en in het kielzog van een ngo trok journaliste Ria Anyca van kamp naar kamp. Ze zag er kinderen die verkeerden in acute, medische nood en volwassenen die hun leven met de moed der wanhoop probeerden verder te zetten. Ze luisterde er naar de pakkende verhalen van de mensen zelf, die haar uit eerste hand vertelden over wat ze hadden moeten doorstaan. Het zijn verhalen van angst en ontreddering, maar vooral ook van hoop op een betere toekomst... 

  

 

BOEKEN VAN ‘ONS ERFDEEL’

‘Grens/Frontière 1713-2013’ n.a.v. 300ste verjaardag van Frans-Belgische Grens

> 15% korting (18 euro i.p.v. 21 euro)

‘Het (on)Verenigd Koninkrijk’ over het unieke politieke experiment in de Lage Landen, waarin België en Nederland één staat vormden

> 15% korting (25 euro i.p.v. 29 euro)

beide boeken: 25% korting (37,50 euro i.p.v. 50 euro)

Reserveer via 056/41 12 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met dezelfde vermelding ‘actie Rodenbachfonds’. Boeken worden gratis opgestuurd.

Klik hier voor meer info!

 

 

BOEK ‘Toen Vlaanderen even Spanje regeerde’ van HUGO RENAERTS

17,5 euro i.p.v. 22,5 euro (excl. verzendingskosten) – te reserveren via tel. 09/223 77 42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kaft vlaanderenHet boek werd gepresenteerd op de Vlaamse Dag in Calpe door de vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Spanje, de heer A. Hebbelinck en met een voorwoord van minister Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Vanaf de vijftiende eeuw steeg de belangstelling voor de Vlaamse kunst, vooral in Spanje. Onder de regering van Karel V en Filips II nam die interesse enorm toe en werd Spanje overspoeld door kunstenaars uit de Nederlanden. Maar niet alleen de kunstenaars zelf werden naar Spanje gehaald, ook kunstwerken verdwenen in massa via opgezette handelskanalen richting Toledo, Madrid, Sevilla... Wie grasduint in de Spaanse kunstgeschiedenis wordt overrompeld door Vlaamse en Nederlandse namen, kunstenaars die hun stempel drukten in de kathedralen, kloosters, kerken, paleizen en andere gebouwen in de belangrijkste Spaanse steden. Toen met Karel V ook de hele regering mee naar Spanje verhuisde en de keizer daar hoge politieke en religieuze posten uitdeelde aan zijn Vlaamse volgelingen, werd Spanje een korte periode geregeerd door Vlamingen. Wie zij waren en wat ze presteerden treffen we aan in dit naslagwerk.

De auteur Hugo Renaerts woont sedert 1980 in Spanje en was er werkzaam als journalist en redacteur. Van zijn hand verschenen een aantal boeken over de geschiedenis en de cultuur van Spanje, naast thrillers en vele toneelstukken.

 

Klik hier voor meer info!